Rezultatele financiare din al doilea trimestru au fost deternimate de performanta considerabila a segmentelor de business ale HP si de cash flow-ul puternic din operatiuni.

Pentru cel de-al treilea trimestru financiar din 2008, HP estimeaza venituri intre aproximativ 27.3 miliarde dolari si 27.4 miliarde dolari, si profitul operational GAAP intre 0.76 dolari si 0.77 dolari, iar cel non-GAAP intre 0.82 dolari si 0.83 dolari. Informatiile financiare non-GAAP nu includ costurile de aproximativ 0.06 dolari/actiune, legate de amortizarea activelor intangibile.

HP estimeaza ca veniturile pentru intregul an 2008 vor fi intre aproximativ 114.2 miliarde dolari si 114.4 miliarde dolari, in crestere fata de estimarile initiale de aproximativ 114 miliarde dolari.

Citeste si:

Compania a precizat ca estimarile pentru cel de-al treilea trimestru si pentru intregul an financiar nu reflecta impactul potential al achizitiei companiei EDS.

HP isi concentreaza activitatea pe simplificarea utilizarii tehnologiei pentru toti clientii, de la consumatorii individuali pana la cele mai mari organizatii.

Cu un portofoliu ce cuprinde solutii de imprimare, calculatoare personale si infrastructura IT, HP este una dintre cele mai mari companii IT din lume.Veniturile realizate de companie in ultimele patru trimestre incheiate pe 31 octombrie 2007 au totalizat 107.7 miliarde dolari.