Omnilogic, companie care activeaza pe piata de distributie IT&C din Romania, a investit aproximativ 6 milioane Euro intr-un datacenter de ultima generatie, a informat compania.
Datacenter-ul Omnilogic, parte dintr-o investitie de 23 milioane euro, este localizat in Otopeni, in interiorul unui nou campus - in suprafata totala de 3 hectare, care va deveni hub-ul operational central Omnilogic incepand cu 1 iulie 2008.

Cu o dimensiune de peste 1500 mp, care va fi extinsa pana la 3000 m2 intr-o faza urmatoare, acest datacenter se incadreaza in standardul TIA942 - TIER 3-4, si beneficiaza de toate utilitatile necesare unui asemenea mijloc fix (protectie antiseismica, surse de utilitati complet redundante, racire mixta aer/apa, generatoare independente la nivelul puterii nominale, etc).

“Darea in functiune a acestei investitii, face parte din strategia Omnilogic de a anticipa evolutiile pietei globale de tehnologie. Decizia de a investi a fost luata acum aproape 3 ani, intr-un moment in care focus-ul industriei incepea, dupa aproape 30 de ani, sa se indeparteze din ce in ce mai mult de PC-ul traditional”, a declarat Gabriel Marin, Directorul General Omnilogic.

Potrivit oficialului, in contextul indpartarii focusului de PC-ul traditional, disponibilitatea pe scara larga a broadband-ului, multitudinea device-urilor de acces (inclusiv cele mobile), explozia site-urilor sociale ca Myspace sau SecondLife, a deplasat interesul dinspre furnizorii de tehnologie spre furnizorii de content.

“Iar pentru a furniza content, cerinta de baza este existenta unei infrastructuri performante si a unor furnizori specializati de servicii de datacenter. Acesta este zona in care Omnilogic a dorit sa-si extinda activitatea", a mai spus Gabriel Marin.

Referitor la obiectivele de business avute in vedere, Omnilogic nu a intentionat si nu intentioneaza sa intre in business-ul de hosting la nivelul conceptual de baza.
"Nu vom inchiria niciodata metri patrati in datacenter, si nici nu vom oferi accesul tertilor (altii decat clientii directi) la aceste facilitati. Ceea ce dorim este ca atat direct, cat si printr-un numar restrans de parteneri, sa oferim servicii cu valoare adaugata, inclusiv in regim de ASP (Application Service Provider) unui numar restrans de clienti a caror necesitati din zona de IT &C implica un nivelul inalt de performanta a serviciilor profesionale”, potrivit companiei.

Oficialii apreciaza ca acesta abordare va aduce economii semnificative in costurile de capital pentru marea majoritate a clientilor potentiali, care nu vor mai trebui sa recurga la achizitii directe de hardware sau software, dar va contribui si la reducerea timpilor de implementare pentru anumite aplicatii complexe.

“Si din acest motiv, Omnilogic a decis sa cupleze oferta de servicii de tip datacenter cu pachete de finantare in limita initiala de 10 milioane Euro, limita ce va putea fi extinsa ulterior in functie de dimensiunea business-ului”, ai mai spus oficialii Omnilogic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri