Operatorul de telefonie mobila Orange, parte a grupului France Telecom, a semnat un cu Apple pentru comercializarea iPhone in Romania, Austria, Belgia, Republica Dominicana, Egipt, Iordania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Elvetia si in tarile africane in care Orange isi desfasoara activitatea, a informat compania.

„Credem ca piata romaneasca ofera un real potential pentru adoptia ultimelor noutati din domeniul comunicatiilor, iar Orange este liderul acestei piete cu peste 10 milioane de clienti. Ne bucuram ca vom putea oferi anul acesta clientilor nostri terminalul iPhone”, a declarat Vanina Ungureanu, Product Division Manager la Orange Romania.

Orange este lider de piata in Romania cu 10,010 milioane de clienti si este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume.

La sfarsitul anului 2007, Orange Romania a avut venituri de 307 milioane de euro, in crestere cu 8,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Pentru a fi aproape de clienti, Orange a dezvoltat o larga retea de magazine proprii ce cuprinde in prezent 78 de magazine in toata tara.

Piata se asteapta ca Apple Inc sa lanseze o versiune de iPhone cu conexiune fara fir de mare viteza in cel de-al doilea trimestru si sa produca 8 milioane de dispozitive in cel de-al treilea trimestru.

Apple estimeaza ca va vinde 10 milioane de iPhone-uri pana la finalul acestui an. Compania a anuntat ca a vandut in ianuarie peste 4 milioane de bucati, de la lansarea produsului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alte doua banci lanseaza Apple Pay! Americanii au 12 parteneriate