De asemenea, cererea mare pentru jocurile Nintendo Wii a impulsionat consumatorii sa cumpere tot mai multe console, jocuri si accesorii, suma castigata datorita acestora ridicandu-se in jurl valorii de 1,2 miliarde de dolari (774 milioane euro), arata analistii companiei de cercetare de piata NPD.

Versiunea Wii a vandut aproximativ 714.000 de unitati in aprilie, ajutata de vanzarile echipamentelor hardware, care au crescut cu 26%, pana la 426,2 milioane de dolari (275 milioane euro).

In schimb, Microsoft Xbox 360 si Sony PlayStation 3 au cunoscut luna trecuta un declin in vanzari, comparativ cu martie, conform BBC.

Totusi, analistii NPD se declara surprinsi de vanzarile scazute ale acestor produse sus-mentionate, tocmai pentru faptul ca jocul GTA IV este creat special pentru aceste console.

Citeste si:

Cu toate acestea, GTA IV a vandut aproape 2,9 milioane de copii ale jocului sau in primele cinci zile de la lansarea in SUA.

Vanzarile inregistrate de GTA IV au ajutat industria de software sa se dezvolte si sa creasca cu 68% fata de anul trecut, pana la 654,7 milioane de dolari (422,5 milioane euro), conchide BBC.

Vanzarile din prima saptamana a jocului Grand Theft Auto, considerat a fi o capodopera la fel de violenta si de satirica precum "Nasul", a depasit recordul de 400 milioane dolari, inregistrat de "Halo 3" lansat anul trecut de Microsoft Corp.