Microsoft Corp a propus o afacere alternativa grupului Yahoo Inc, in locul unei preluari complete, o masura ce ar putea salva compania de internet de o lupta prin intermediari lansata de miliardarul Carl Icahn, a anuntat duminica Microsoft, informeaza Reuters.
"Microsoft ia in considerare si a discutat cu Yahoo o alternativa ce ar implica o tranzactie cu aceasta, insa nu o achizitie completa a companiei", a anuntat Microsoft in cadrul unui comunicat, fara sa dea detalii in legatura cu aceasta alternativa.

Microsoft a subliniat ca nu isi propune sa inainteze o noua oferta pentru a prelua complet Yahoo, dupa refuzul primit recent, insa s-ar putea razgandi.

Yahoo a anuntat in cadrul unui comunicat emis duminica faptul ca ia in continuare in calcul o serie de alternative strategice si ca este "dispusa sa incheie orice tranzactie care este in interesul actionarilor".

Conducerea companiei va "evalua fiecare alternativa , inclusiv propunerea Microsoft, punand accentul pe maximizarea valorii actiunilor", a anuntat Yahoo, confirmand faptul ca Microsoft "nu este interesata in prezent de o preluare integrala a Yahoo".

Analistii au avut pareri impartite in legatura cu beneficiile unui scenariu alternativ, in locul unei preluari totale. "Cred ca o afacere alternativa este mai buna decat o achizitie completa", a declarat un analist din cadrul Morningstar, Toan Tran.

"Este benefic pentru ambele companii, pentru ca se obtin beneficiile unei achizitii a Yahoo, fara aspectele negative, in special riscurile de integrare", a adaugat acesta.

Insa un analist din cadrul Fort Pitt Capital Group, Kim Caughey, a spus ca piata va aprecia actiunile Yahoo, in timp ce va determina o scadere a cotatiei actiunilor Microsoft, la deschiderea sedintei de luni. Caughey a mai spus ca o companie cu capital mixt sau o participatie minoritara in cadrul Yahoo ar putea genera confuzie in legatura cu cine se afla la conducere.

"Retragerea Microsoft din afacerea cu Yahoo a fost o pacaleala", a spus Caughey. "Microsoft este un jucator foarte slab de poker daca a mizat pe faptul ca oamenii vor crede ca afacerea a cazut".

Cotidianul New York Times a anuntat ca Microsoft si Yahoo ar putea forma o companie cu capital mixt in domeniul publicitatii asociate cautarii pe internet, pentru a concura cu Google Inc, ce domina piata cu o cota semnificativ mai mare decat cea combinata a Yahoo si Microsoft.

Yahoo continua discutiile cu Google Inc, in legatura cu un parteneriat de publicitate, si ar putea ajunge la un acord in aceasta saptamana, a declarat joi o sursa avizata.

Anuntul facut de Microsoft vine in contextul in care Carl Icahn, un important investitor in cadrul Yahoo, a lansat o lupta prin intermediari pentru a forta compania sa redeschida negocierile de preluare cu Microsoft Corp.

Ichan a creat o lista concurenta provizorie de zece membri pentru consiliul Yahoo pentru a determina compania sa accepte o oferta de 33 dolari/actiune, adica 47,5 miliarde dolari, din partea Microsoft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri