Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, urmareste sporirea rolului sistemului de operare Linux in produsele sale, odata cu cresterea rolului telefoanelor ce se concentreaza pe servicii de internet, informeaza BBJ.hu.
Pana in prezent, Linux nu a avut prea mult succes in telefonia mobila, insa rolul sau creste odata cu aparitia pe piata a mai multor modele ce folosesc acest sistem de operare, compania Google folosind-ul pentru constructia platformei Android.

"Vom extinde rolul Linux in telefoanele mobile", a declarat purtatorul de cuvant al Nokia, Kari Tuutti.

Linux este cel mai popular tip de sistem de operare disponibil pentru public. Nokia a folosit palm-urile pentru a sprijini tehnologii emergente precum WiMAX.

"Va fi foarte important", a declarat directorul financiar al Nokia, Rick Simonson, cand a fost intrebat de rolul palm-urilor ce folosesc Linux.

Acesta a declarat ca Nokia a dezvoltat noua generatie de produse ce folosesc Linux, ce incep sa patrunda pe piata.

Piata platformelor de software pentru telefoane mobile este condusa de Nokia S60, construit pe sistemul de operare Symbian, cu mult inaintea sistemului Windows Mobile al celor de la Microsoft.

Mai multe companii importante din industria de telefoane mobile, printre care Vodafone, Motorola, NTT DoCoMo, Samsung Electronics, Huawei si LG Electronics, sprijina sistemul Linux.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri