O reducere a achizitiilor de PC-uri in Statele Unite ale Americii a determinat compania rivala Dell sa reduca din personal si sa aplice un plan de restructurare, insa analistii sunt de parere ca Lenovo, ce concureaza de asemena cu Hewlett-Packard si Acer, ar trebui sa inregistreze rezultate pozitive datorita prezentei dominante in China si pe pietele emergente.

Analistii se asteapta ca Lenovo, ce a achizitionat divizia de PC-uri a companiei IBM in 2005 contra sumei de 1,25 miliarde dolari, sa continue planurile de achizitii dupa ce anul trecut nu a reusit sa preia firma europeana Packard Bell.

Lenovo a raportat un profit net de 120,5 milioane dolari in trimestrul al patrulea al anului fiscal, fata de 60 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Reuters.

Compania a finalizat in trimestrul al patrulea vanzarea diviziei de telefoane mobile ce mergea in pierdere, castigand 65 milioane dolari.

Rezultatele raportate au fost sub estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 129,2 milioane dolari.

Citeste si:

Profitul net total, inclusiv cel obtinut din vanzarea diviziei de telefoane mobile, in trimestrul al patrulea a fost de 140 milioane dolari.

Lenovo a raportat un profit net pe intreg anul fiscal de 484,26 milioane dolari, fata de estimarile initiale ale companiei, de 414,6 milioane dolari si comparativ cu 161 milioane dolari in anul fiscal precedent, potrivit analistilor chestionati de Reuters.

Compania a livrat cu 21% mai multe PC-uri la nivel global in trimestrul al patrulea, potrivit firmei de consultanta IDC.

In Asia, fara Japonia, Lenovo si-a sporit cota de piata la 16,4% in primul trimestru, de la 15,8% acum un an.