La inceputul lunii mai, Grecia a incheiat un acord cu compania germana Deutsche Telekom, cu privire la OTE, punand capat cautarilor unui partener strategic pentru grup.

Deutsche Telekom a fost de acord sa cumpere 25% din OTE, pentru 3,2 miliarde euro (5,04 miliarde dolari), o participatie de 3% provenind de la guvern, si au solicitat un rol in consiliul de administratie al grupului.

"Cererea va fi inregistrata in cateva zile si nu vor fi surprize", a declarat ministrul grec al telecomunicatiilor, Costis Hatzidakis, dupa o intrunire cu comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding.

Afacerea, care va oferi ambelor parti a participatie de 25% plus unu din OTE, trebuie sa primeasca aprobarea parlamentului grec inainte de a fi incheiata, potrivit unei legi recente.

Citeste si:

Sindicatele OTE au menifestat pentru blocarea acestei afaceri.

Sindicatele au demarat numeroase greve si au iesit in strada in semn de protest fata de acord, sustinand ca afacerea nu este in interesul natoinii si ca va duce, in cele din urma, la cresterea preturilor si la disponibilizari.

Cu toate acestea, Reding a incercat sa aplaneze ingrijorarile. "Ceea ce se petrece in Grecia, unde doua companii de telecomunicatii isi unesc eforturile nu este ceva neobisnuit. Acest lucru se intampla peste tot in Europa", a spus acesta.