BCR Administrare Fond de Pensii, in parteneriat cu Ascenta si Dorsum, va implementa proiectul Clavis, o solutie software integrata pentru administrarea fondului de pensii obligatorii.
Solutiile Clavis vor permite gestiunea membrilor si administrarea activelor BCR Administrare Fond de Pensii in parteneriat cu ASCENTA si Dorsum va implementa proiectul Clavis, o solutie software integrata pentru administrarea fondului de pensii obligatorii.

Contractul prevede implementarea a doua aplicatii: Clavis Pension care gestioneaza membrii fondului si permite raportarea acumularilor de pensii si Clavis Asset cu rol in managementul activelor si al riscului, plasamentelor pe burse, calculul valorilor activelor si in obtinerea unor randamente investitionale maximizate.

Proiectul are ca obiectiv sustinerea activitatii operationale a fondului, in conditii de eficienta si randament maxim. Sistemul va acoperi integral functionalitatile operationale de back-office, front-office si mid-office ale fondului si va permite inregistrarea unui numar nelimitat de membrii, gestiunea portofoliilor, monitorizarea limitelor, precum si generarea de situatii si rapoarte obligatorii.

„Acest proiect a fost extrem de interesant, cu foarte multe provocari pentru noi. Datorita raportarilor obligatorii catre autoritatile regulatorii si necesitatea intrarii GO Live a sistemului cat mai repede, ASCENTA s-a angajat la respectarea unui program de implementare cu termene stranse”, a declarat Emanuel Oana, Financiar Sector Manager ASCENTA, compania de consultanta IT a Grupului Softwin.

Prima parte a proiectului, implementarea Clavis Pension va fi finalizata in aceasta luna si va asigura concordanta cu cerintele legale. Partea a doua, respectiv aplicatia Clavis Asset va indeplini cerintele specifice ale BCR Administrare Fond de Pensii, oferind in final servicii precum obtinerea de rapoarte, extrase de cont sau consultarea valorii activelor fiecarui membru.

Cele 2 implementari vor avea loc aproape simultan, ceea ce presupune o buna colaborare si coordonare intre echipele de proiect ale ASCENTA – Dorsum, alaturi de specialistii BCR. In cadrul ambelor proiecte participa experti atat in problemele de business ale fondurilor de pensii si ale fondurilor mutuale (asset management), cat si experti tehnici cu experienta in proiecte similare.

BCR Administrare Fond de Pensii a fost infiintata in luna iunie 2007, cu un capital social initial de 50.000.000 RON.

BCR detine 99,99 % din actiunile BCR Administrare Fond de Pensii. Societatea are ca principale atuuri apartenenta la cel mai puternic grup financiar din Romania – BCR, cu o reputatie solida si cu o echipa de profesionisti de cea mai buna calitate, experienta deosebita in Europa Centrala a Grupului Erste atat in managementul fondurilor de pensii, cat si, fapt foarte important, in managementul activelor, forta de vanzare recunoscuta a Grupului BCR si baza larga de clienti, onestitatea si transparenta relatiei cu acestia.

BCR Administrare Fond de Pensii le propune clientilor sai un parteneriat pe termen lung cu Grupul BCR caracterizat de profesionalism, experienta, stabilitate si soliditate, seriozitate si respect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri