Operatorul prin cablu TV UPC Romania a raportat venituri de 38,5 milioane de euro, un declin de 11,7% fata de nivelul inregistrat in intervalul ianuarie-martie 2007.
In ciuda scaderii veniturilor, numarul de abonati a inregistrat in primul trimestru un avans de 2,8%, de 45.400 clienti, pana la 1,660 milioane de clienti.

Totusi, operatorul a raportat o reducere cu 11,8% a numarului de clienti pe segmentul cablu analog.

De asemenea, pe segmentul televiziunii prin satelit, UPC Romania a anuntat la finele lunii martie 2008 un numar de 124.700 de clienti, ceea ce se traduce printr-un avans de 87% fata de aceeasi perioada a anului precendent.

Operatorul telecom UPC Romania, filiala a Liberty Global, si-a bugetat investitii de 40 de milioane de euro in 2008 pentru modernizarea retelei si extinderea serviciilor de televiziune digitala in toata orasele mari ale tarii, a spus CEO-ul companiei, Jack Mikaloff.

UPC Romania a investit, anul trecut, 45 de milioane de euro in rebranding, modernizarea retelei si cresterea vitezelor pentru traficul de date, a mai spus Mikaloff.

Compania a inregistrat, in primul trimestru al anului 2008, 1,34 milioane de clienti pe segmentul video, mai mult cu 3.900 de clienti fata de rezultatele anuntate la 31 decembrie 2007, potrivit raportului publicat de Liberty Global. Compania a anuntat 1,16 milioane de abonati pentru serviciile de televiziune prin cablu, in scadere cu 17.200 fata de ultimul trimestru al anului trecut, 48.800 abonati pentru serviciile de televiziune digitala prin cablu si 124.700 clienti pentru televiziunea prin satelit (DTH).

UPC Romania a incheiat anul 2007 inregistrand o pierdere de 117.000 de clienti pe segmentul televiziunii prin cablu, fapt care a afectat rezultatele financiare ale grupului.

Jack Mikaloff, noul director executiv al UPC Romania, a fost numit in functie in luna februarie a acetui an, cand l-a inlocuit pe Richard Anderson, care se ocupa in prezent de activitati de fuziuni si achizitii si de continut strategic pentru operatiunile Liberty Global din Europa Centrala.

Liberty Global a inregistrat anul trecut venituri de 9 miliarde de dolari, in crestere cu 39% fata de anul trecut, de la 6,48 miliarde de dolari in 2006. Compania a inregistrat pentru intreg anul 2007 pierderi nete de 422,6 milioane de dolari.

Liberty Global este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicatii prin cablu oferind servicii video, voce si acces la Internet, pentru a conecta cei 16 milioane de clienti la lumea informatiei, a comunicarii si divertismentului.

Compania are retele de comunicatii in banda larga in 17 tari, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia. Liberty Global, Inc. detine actiuni in companii de distributie de programe si continut media, cum sunt Jupiter TV in Japonia si Chellomedia in Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri