Oficialul, aflat la conducerea companiei de cinci ani, va fi succedat de actualul sau adjunct, Vittorio Colao, in varsta de 46 de ani, care conduce operatiunile din Europa ale grupului.

Arun Sarin a fost numit director executiv in anul 2003, iar in ultimii cinci ani a condus compania printr-o perioada de schimbari semnificative, atat la nivel strategic, cat si la nivel organizational. Sub conducerea sa, Vodafone a abordat o strategie prin care urmarea sa devina o companie totala de comunicatii si a atacat piete emergente ca Romania, Republica Ceha, Turcia sau India, unde Vodafone a cumparat Hutchison Essar, care este cea mai mare investitie straina din India.

“A fost un privilegiu sa conduc Vodafone in ultimii cinci ani si sa fiu implicat in companie atat de mult timp”, a spus Arun Sarin. “Consider ca mi-am implinit scopurile propuse, mai ales in ceea ce priveste dezvoltarea si implementarea noii strategii”, a completat oficialul.

Citeste si:

In timpul mandatului lui Arun Sarin, Vodafone si-a sporit baza globala de clienti de la 120 de milioane la peste 260 milioane si a inregistrat rezultate pozitive. Compania a anuntat cresterea cu 10% a profitului operational anual, ajungand la 13,2 miliarde de lire sterline (circa 16,3 mld. euro).

Potrivit publicatiei Telegraph.co.uk, care citeaza apropiati ai oficialului, Sarin ar putea intra in industria fondurilor de investitii, ocupand un post la una dintre cele mai mari companii din domeniu.

Cititi si Cat castiga seful Vodafone