Arun Sarin, in varsta de 53 de ani, a demisionat de la conducerea companiei britanice de telefonie mobila Vodafone, si va fi inlocuit dupa intalnirea anuala a managerilor, care va avea loc pe 29 iulie, 2008.
Oficialul, aflat la conducerea companiei de cinci ani, va fi succedat de actualul sau adjunct, Vittorio Colao, in varsta de 46 de ani, care conduce operatiunile din Europa ale grupului.

Arun Sarin a fost numit director executiv in anul 2003, iar in ultimii cinci ani a condus compania printr-o perioada de schimbari semnificative, atat la nivel strategic, cat si la nivel organizational. Sub conducerea sa, Vodafone a abordat o strategie prin care urmarea sa devina o companie totala de comunicatii si a atacat piete emergente ca Romania, Republica Ceha, Turcia sau India, unde Vodafone a cumparat Hutchison Essar, care este cea mai mare investitie straina din India.

“A fost un privilegiu sa conduc Vodafone in ultimii cinci ani si sa fiu implicat in companie atat de mult timp”, a spus Arun Sarin. “Consider ca mi-am implinit scopurile propuse, mai ales in ceea ce priveste dezvoltarea si implementarea noii strategii”, a completat oficialul.

In timpul mandatului lui Arun Sarin, Vodafone si-a sporit baza globala de clienti de la 120 de milioane la peste 260 milioane si a inregistrat rezultate pozitive. Compania a anuntat cresterea cu 10% a profitului operational anual, ajungand la 13,2 miliarde de lire sterline (circa 16,3 mld. euro).

Potrivit publicatiei Telegraph.co.uk, care citeaza apropiati ai oficialului, Sarin ar putea intra in industria fondurilor de investitii, ocupand un post la una dintre cele mai mari companii din domeniu.

Cititi si Cat castiga seful Vodafone
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri