Potrivit Financial Times Deutschland, care citeaza surse de la Bruxelles, comisarul pe probleme de concurenta, Neelie Kroes, a decis sa atace in justitie Intel, dupa ce departamentul sau a strans o serie de dovezi in mai multi ani de investigatii.

Uniunea Europeana va opri Intel din comercializarea microprocesoarelor sale la pret redus pe piata de PC-uri, potrivit ziarului.

Conform Financial Times Deutschland, UE va interzice Intel sa subventioneze costurile din publicitate.
Purtatorul de cuvant al Intel pe probleme juridice, Chuck Mulloy, a declarat pentru Reuters ca "nicio decizie nu a fost luata deocamdata".

"Incercam sa convingem Comisia Europeana ca practicile noastre se incadreaza in legislatia europeana", a adaugat Mulloy.

Citeste si:

AMD, compania rivala a Intel, a acuzat de mai multe ori Intel de practici neloiale, care au ajutat grupul sa-si mentina prima pozitie pe piata PC-urilor.

Patru din cinci PC-uri la nivel mondial folosesc procesoare Intel.

Uniunea Europeana a amendat de curand Microsoft cu 899 milioane euro (1,4 miliarde dolari) din cauza unor practici anti-trust.

Comisia Europeana foloseste un sistem complex de reguli pentru a calcula amenzile anti-trust, ce reprezinta teoretic 10% din vanzarile anuale.