Compania a inregistrat anul trecut afaceri de 6,5 milioane euro din activitatea pe piata romaneasca si si-a propus pentru 2008 un avans de 45%, la zece milioane euro.

"Rezultatele obtinute in primul trimestru al anului 2008 au depasit estimarile noastre initiale. Am inregistrat o crestere de aproximativ de 70%, ajungand la o cifra de afaceri de doua milioane euro, fata de 1,3 milioane in primul trimestru al anului trecut. Aceasta crestere se datoreaza unor proiecte noi pe care le-am contractat in decursul anului 2007, dar si extinderii echipelor care lucreaza pe proiectele deja existente", a declarat Roberto Montandon, director de dezvoltare al companiei.

Conform companiei britanice, Romania este o piata atractiva pentru investitii de tip call-center, datorita abilitatilor multilingvistice ale resurselor umane si proximitatii fata de pietele occidentale.

XL World intentioneaza sa-si consolideze activitatea in centrele deja existente din Bacau, Iasi si Oradea, si sa creasca numarul de angajati, de la 1.000 in prezent la 1.200-1.300 de angajati pana la sfarsitul anului.
In acest sens, compania a alocat aproximativ un milion de euro pentru programe de training.