Compania Dell a anuntat un profit trimestrial peste asteptarile pietei, datorita reducerilor de costuri si cererii robuste din partea consumatorilor si a pietelor din strainatate, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Cresterea cu 22% a livrarilor Dell a fost cea mai puternica din ultimii doi ani.

Profitul net in primul trimestru a crescut cu 784 milioane dolari, sau 38 centi pe actiune, de la 759 milioane dolari, sau 33 centi pe actiune, acum un an.

Venitul a fost de 16 miliarde dolari, cu 9% mai mult fata de acum un an.

Analistii se asteptau la un profit de 34 centi pe actiune, si un venit de 15,7 miliarde dolari in primul trimestru.

Cheltuielile operationale au reprezentat 12,9% din venit, cu 1% mai putin fata de trimestrul precedent, potrivit directorului financiar al companiei, Don Carty.

Dell a anuntat ca va cheltui inca un miliard de dolari in trimestrul al doilea, in cadrul unui program de rascumparare a actiunilor.

Compania cu sediul in Texas a redus 3.700 locuri de munca in primul trimestru, crescand numarul disponibilizarilor la 7.000 in ultimul an, urmarindu-si tinta propusa de 8.900 de concedieri.

Venitul pe plan international l-a depasit pentru prima data pe cel din SUA, in fruntea clasamentului situandu-se Brazilia, Rusia, India si China cu o crestere de 58%.

Venitul in regiunea Asia-Pacific si Japonia a crescut cu 19%, in timp ce venitul din Europa, Orientul Mijlociu si Africa a crescut cu 15%.

Venitul Dell in cele doua Americi a crescut cu 1%, desi mai multe livrari au crescut cu 20%.

Preturile la memoriile pentru calculatoare, ce au scazut brusc in ultimul an, sunt aproape de a atinge cel mai mic nivel, potrivit directorului financiar al companiei.

"Memoriile s-au vandut aproape de pretul de productie in ultimele trimestre. Nu cred ca vor putea sa coboare mai mult", a spus Carty.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Michael Dell: Crestere prin robotica si A.I. sau...robocalipsa?