Un director din cadrul uneia dintre firmele avizate direct in legatura cu afacerea a declarat pentru Reuters ca grupul China Telecom si compania mama vor plati 100 miliarde yuani (14 miliarde dolari) pentru reteaua Code Division Multiple Access (CDMA), detinuta de grupul din care face parte China Unicom Ltd.

In cadrul unui acord ce urmeaza sa fie publicat, compania mama a China Telecom va plati 60 miliarde yuani, restul urmand sa fie acoperit de unitatea listata, a declarat directorul, cu conditia de a nu fi numit. .

Beijingul a publicat un mult-asteptat plan de restructurare pentru sectorul de telecomunicatii in valoare de mii de miliarde dolari, propunand fuzionarea celor mai mari companii din sector in trei jucatori ce sa ofere servicii complete, in cadrul unui program ce este considerat cea mai mare reorganizare industriala din lume.

Citeste si:

In cadrul proiectului, China planuieste sa ofere trei licente pentru servicii mobile 3G de ultima generatie, si a solicitat
o fuziune intre Unicom si Netcom, rivala mai mica a China Telecom.

Analistii sunt de parere ca reorganizarea pe scara larga ar putea oferi oportunitati pentru investitii straine. China Telecom se afla in discutii cu mai multi potentiali investitori strategici, a mai spus sursa.