Cosmote Romania va implementa standardul NRTRDE (Near Real Time Roaming Data Exchange), destinat reducerii fraudelor de roaming, prin adoptarea solutiei informatice Comptel Roaming Management Solution, dezvoltata de compania suedeza Comptel.

Acest standard este promovat la nivel european de catre Asociatia Operatorilor GSM (GSMA) si a fost special conceput pentru a proteja clientii companiilor de telefonie mobila, prin diminuarea perioadelor in care frauda de roaming poate avea loc fara sa fie depistata.

“Cosmote Romania a selectat un partener de incredere, care ofera o solutie eficienta si viabila pentru reducerea riscului de fraude de roaming pentru clientii nostri”, a declarat director IT al Cosmote Group, Christos Christopoulos.

Fraudele de roaming pot aparea atunci cand un infractor exploateaza intarzierea raportarii datelor de trafic dintre reteaua vizitata si reteau gazda, prin efectuarea unui volum semnficativ de apeluri ilegale.

“Suntem incantati sa extindem parteneriatul nostru cu Grupul Cosmote si ne face placere sa oferim suport companiei Cosmote Romania pentru implementarea acestei solutii informatice”, a adaugat vice-presedinte Comptel pentru sud-estul Europei, Asia Pacific si America, Arnhild Schia.

GSMA a recomandat tuturor furnizorilor de telefonie mobila sa implementeze solutii compatibile NRTRDE pana la 1 octombrie 2008, pentru a preveni cresterea incidentelor fraudelor de roaming.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si