Pachetul integral de actiuni al grupului GTS Central European Holding B.V. a fost preluat de un consortiu de fonduri de investitii condus Columbia Capital, M/C Venture Partners si Innova, de la GML, a anuntat compania.
Din Consortiu mai fac parte Innova Capital si Bessemer Venture Partners, ambele fonduri de investitii fiind active pe piata central si est europeana. Negocierile au fost initiate la finalul anului 2007. Nu au fost date publicitatii detaliile financiare ale tranzactiei.

Consortiul l-a numit pe Adam Sawicki in functia de CEO al GTS Central Europe, acesta activand la Telia Sonera ca vice-presedinte, responsabil cu dezvoltarea operatiunilor companiei in SUA si in Europa Occidentala.

Columbia Capital si M/C Venture Partners sunt fonduri de investitii rezidente in Statele Unite ale Americii, interesate de piata telecomunicatiilor si a sectorului IT, in timp ce Innova Capital este un investitor institutional activ pe piata central si est europeana.

Grupul GTS Central Europe opereaza cea mai extinsa retea de telecomunicatii la nivel regional, cu o lungime totala de aproximativ 60.000 kilometri. Grupul detine si opereaza carrieri alternativi in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria si a dezvoltat parteneriate locale cu carrieri din Tarile Baltice, Rusia, Slovenia, Turcia, Ucraina, zona balcanica si Asia Centrala.

Grupul a achizitionat in ultima perioada companii nationale ca: Aliatel (Republica Ceha -2004), Energis (Polonia -2004), Contactel (Republica Ceha -2005), Telenor /Nextra (Republica Ceha si Slovacia -2005).

In 2007, GTS CE a lansat prima retea regionala MPLS (Multi Protocol Label Switch). Reteaua acopera toate cele cinci tari in care grupul are filiale si are centru operativ unic NOC (Network Operating Center).

Veniturile consolidate ale GTS CE s-au triplat in perioada 2003 - 2007. Grupul a raportat pentru 2007 venituri in crestere cu 3,6 % fata de 2006, la o valoare totala de 396 milioane euro, iar EBITDA in crestere cu 21%, la o valoare de 71 milioane euro.

La scara regionala, filiala din Romania, GTS Telecom, este implicata in furnizarea de servicii in Bulgaria, Moldova si Turcia.

Gama de servicii GTS Telecom cuprinde solutii de transport, SDH, DWDM, comunicatii de date MPLS, TCP /IP, X.25 si Frame Relay, servicii Internet, solutii de voce si hosting. Compania a raportat in 2007 o crestere a veniturilor de 27,7 procente fata de 2006, pana la un nivel de 16,17 milioane euro, iar EBITDA de 3,9 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri