Compania Advanced Micro Devices (AMD) lanseaza mult asteptata platforma de laptopuri Puma, in timp ce rivalii de la Intel cauta sa castige teren in fata celui mai mare producator de cipuri din lume, informeaza Reuters.

AMD, ce a anuntat in aprilie al saselea trimestru consecutiv de pierderi, a precizat ca lansarea procesoarelor si a celorlalte componente ale platformei Puma reprezinta cea mai importanta lansare de hardware pentru laptopuri din istoria companiei.

AMD a precizat ca exista 100 laptopuri proiectate pentru a putea utiliza versiunile platformei Puma. Printre producatorii de calculatoare ce folosesc platforma Puma se numara Acer, Asus, Dell, Fujitsu Siemens si Hewlett-Packard, potrivit companiei.

Preturile la laptopurile Puma se vor incadra intre 700 si 2.000 de dolari.

Ritmul de dezvoltare al sectorului calculatoarelor de birou a scazut in ultimii ani, in timp ce sectorul laptopurilor inregistreaza o dezvoltare robusta. Potrivit firmei de cercetare IDC, consumatorii vor cumpara mai multe laptopuri decat de desktopuri pana la sfarsitul anului 2008.

"Este o platforma buna", a declarat analistul IDC, Bob O'Donnell.

"Toata lumea doreste un concurent serios care sa rivalizeze cu Intel, insa oamenii nu vor cumpara o alternativa daca aceasta nu va fi performanta".

AMD ofera trei versiuni ale platformei Puma, o colectie de microprocesoare, cipuri wireless care se pot conecta la WiFi si alte cipuri.

Puma foloseste procesoarele AMD Turion X2 Ultra Dual-Core.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si