Tornado Systems, parte a grupului roman Tornado, vizeaza un loc in top 3 pe piata din Bulgaria in ceea ce priveste distributia en-gros a produselor IT&C, a declarat managerul general pe Bulgaria al companiei, Martin Rajsp citat de Dnevnik.

"Acest obiectiv va necesita o crestere anuala a veniturilor la 30-40 milioane de euro", a mai spus oficialul companiei. Rajsp nu a dezvaluit nici un fel de detalii despre performantele financiare ale filialei din Bulgaria, dar a spus ca veniturile grupului pentru anul fiscal care se incheie in iulie 2008 vor atinge 170 milioane de dolari.

Potrivit oficialului companiei Tornado, piata de IT&C din Bulgaria este foarte fragmentata si inglobeaza o duzina de distribuitori en-gros, iar cea mai mare parte a vanzarilor pe aceasta piata sunt generate in zona Sofia. In paralel, reprezentantul companiei a adaugat ca Tornado Group nu are planuri de a cumpara rivali locali, iar succesul companiei pe piata Bulgaria este dat de doua puncte importante.

"Primul punct care ne avantajeaza este existenta depozitelor centralizate din orasul Giurgiu, care au in stoc, la orice ora, un inventar de circa 10 milioane de euro. Cel de-al doilea, noul sistem de comenzi online, care ofera tuturor partenerilor comerciali acces la inventarul depozitelor", a continuat Rajsp, care sustine ca Tornado ofera livrarea produselor in aceeasi zi atat pentru zonele Ruse si Sofia si in urmatoarea zi pentru alte locatii.

Tornado Sistems, infiintata in 1991, este o companie de distributie de echipamente de tehnica de calcul si networking din Romania, care activeaza si pe piata din Bulgaria. Tornado are in prezent o retea nationala, de peste 2500 de reselleri si parteneriate strategice cu cei mai importanti furnizori internationali. Tornado Sistems estimeaza ca aproximativ 50% din afacerile companiei in anul fiscal 2008-2009 vor proveni din sectorul online, iar pana in 2010 acest procent se va ridica la 80%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si