Potrivit International Data Corporation (IDC), un posibil raspuns la nevoia de eficienta poate veni din partea solutiilor IT, nevoia de IT in industria de retail aflandu-se abia intr-o faza incipienta. IDC se asteapta ca investitiile IT din aceasta verticala sa creasca foarte rapid, intre 15 si 25% de la an la an, in urmatorii trei ani.

Solutiile IT dedicate acestei verticale se refera in general reducerea costurilor, optimizarea stocurilor, analiza predictiva a vanzarilor si o atentie deosebita alocata nevoilor clientilor.

"Multe dintre solutiile prezentate in cadrul evenimentului (n.r. IDC/Retail Insights CEE Logistics and Retail IT Solutions Road Show 2008) vor ajuta retailerii sa-si maximizeze profitul si sa ramana competitivi pe o piata aflata in plina dezvoltare", a precizat Calin Mirea.

Citeste si:

Compania de analiza International Data Corporation publica mai mult de 25 de studii anuale, analize trimestriale si baze de date continand informatii esentiale ale pietei tehnologiei informatiei din Romania. IDC are peste 900 de specialisti si de mai bine de 43 de ani ofera informatii si experienta in privinta tehnologiilor si oportunitatilor industriei, precum si o imagine a tendintelor la nivel global si local in peste 90 de tari din intreaga lume.

IDC este o subsidiara a International Data Group (IDG), o companie lidera pe plan mondial in privinta cercetarii si organizarii de evenimente tematice. IDG a fost fondata in anul 1964 si in prezent numara peste 13.000 de angajati pe intreg mapamondul. IDG ofera o gama larga de optiuni media, pentru mai mult de 120 de milioane de clienti, in 85 de tari. Portofoliul produselor si serviciilor furnizate de IDG acopera sase domenii cheie, ce includ publicitatea tiparita si online, evenimente si conferinte, cercetari de piata, educatie si training, precum si solutii de marketing la nivel global.