Cisco isi anuntase recent intentia de a achizitiona compania daneza DiviTech A/S, lider in domeniul DSM (Digital Service Management – administrarea serviciilor digitale). Solutia DSM DiviTech ofera furnizorilor de continut media, operatorilor de servicii prin cablu si difuzorilor de IPTV (Internet Protocol Television) o interfata intuitiva pentru crearea, modificarea si administrarea retelelor video.

Aceasta tehnologie include o aplicatie software care permite furnizorilor de servicii sa centralizeze difuzarea de continut localizat – stiri regionale sau transmisii video si servicii la cerere – in contexte geografice specifice.

Potrivit oficialilor, achizitionarea companiei DiviTech va contribui la dezvoltarea strategiei Cisco de furnizare de servicii video.

Citeste si:

Cisco intentioneaza sa integreze produsul DSM DiviTech cu solutia Cisco ROSA de administrare a retelelor si a elementelor de retea (NEL), in vederea crearii unei platforme complete pentru toate nivelurile de administrare a comunicatiilor video digitale (element, retea si serviciu).

„DiviTech asigura companiei Cisco o echipa constituita din cativa dintre cei mai talentati ingineri din domeniul DSM. Platforma DSM DiviTech va deveni un element de baza in mentinerea pozitiei de lider a companiei Cisco in domeniul instrumentelor si aplicatiilor de administrare de generatie urmatoare pentru retele video complexe.” a declarat vice presedinte si general manager, Digital Media, Service Provider Video Technology Group, Cisco, Dean Rockwell.

Cisco unul din liderii mondiali in comunicatiile Internet, care transforma modul de conectare, de comunicare si de colaborare interpersonala.