Mediul de afaceri din Statele Unite incepe sa se reorienteze catre outsourcing intrucat acest proces ajuta companiile sa economiseasca sume considerabile din bugetul alocat pentru aceste servicii si, totodata, impulsioneaza cresterea profitabilitatii acestora.

Piata de externalizare a serviciilor unei companii s-a maturizat si s-a bucurat de o crestere vizibila, iar incetinirea nivelului economic curent amplifica forta ce caracterizeaza industria de BPO.

Totodata, climatul economic va accelera fenomenul de globalizare, iar organizatiile nu vor mai folosi procesele de offshore si outsourcing doar pentru reducerea costurilor de baza, ci si pentru a se putea infiltra si dezvolta pe pietele emergente, considera analistii de la NelsonHall.

Cereri mari de servicii BPO se vor inregistra in sectorul telecomunicatiilor si in domeniul serviciilor financiare iar cei care vor beneficia de pe urma proceselor de outsourcing sunt sectoarele de management, payment sau alte servicii specifice industriei financiare, precum si cele care tin de recrutare.

Citeste si:

Tarile care vor cunoaste o crestere deosebita in acest sector sunt cele din Asia si America Latina.

Referitor la anul 2007, valoarea totala contractata de piata de outsourcing a crescut in majoritatea regiunilor din lume, declara analistii NelsonHall.

De asemenea, criza creditelor din Statele Unite va determina organizatiile sa-si accelereze mutarea in offshore, arata silicon.com.