“Ne asteptam la o dublare a vanzarilor de telefoane iPhone pe piata datorita pretului scazut, de 199 dolari, iar aceasta preconizare este cat se poate de posibila”, a anuntat banca de investitii.

Morgan Stanley se asteapta sa se vanda aproximativ 27 de milioane de dispozitive in 2009 cu un venit de 550 de dolari per unitate. Banca de investitii a mai adaugat ca venitul operational s-a atenuat, iar distributia si pretul pentru o piata mai mare al noului iPhone 3G va ajuta noul telefon sa atinga un prag inalt de software si servicii.

Apple a prezentat saptamana trecuta noua versiune a telefonului mobil cu functii Internet si multimedia iPhone, care permite transferul de date la viteze mari, pretul de vanzare fiind de 199 de dolari, jumatate din pretul primului model.

Noul model iPhone compatibil 3G va fi disponibil in Austria, Portugalia si Elvetia incepand cu 11 iulie, in Franta din 17 iulie, iar pe celelalte piete din Europa, Orientul Mijlociu si Africa ulterior, in cursul acestui an, au anuntat reprezentantii Orange si Apple.