Fondatorii programului Flickr au parasit Yahoo, dupa ce compania a respins oferta de 47,5 miliarde de dolari (30,6 miliarde euro) venita din partea gigantului Microsoft, relateaza New York Times.
Cofondatorii Flickr, Stewart Butterfield si Caterina Fake, vor sa profite de o alta oportunitate care le-a aparut in cale, despre care nu au facut nici un fel de comentariu momentan, anunta Terrell Karlsten, purtator de cuvant Yahoo.

Ultima zi a Caterinei Fake la Yahoo a fost 13 iunie. Butterfield a parasit compania pe data de 12 a acestei luni, dupa cum informeaza surse apropiate ale firmei.

Cei doi au vandut Flickr companiei Yahoo in 2005, la un an dupa ce au lansat Web site-ul de expunere a fotografiilor digitale, pentru suma de 35 de milioane de dolari (22 milioane euro).

Site-ul celor doi a atras atat de multi utilizatori, incat revista Time i-a inclus pe Butterfield si Fake in topul celor mai influenti oameni din lume, in urma cu doi ani.

Cel care va continua proiectul Flickr este Kakul Srivastava, care a devenit manager general al site-ului in aprilie 2008.

Demisia celor doi de la board-ul companiei vine odata cu renuntarea la pozitia pe care au ocupat-o si doi vicepresedinti executivi ai Yahoo, si anume Jeff Weiner si Usama Fayyad.

Weiner a renuntat la slujba pe care o avea in cadrul companiei Yahoo pentru a se alatura firmelor Accel Partners si Greylock Partners, doua venture-uri de capital.

Yahoo a atribuit demisiile in masa ca fiind decizii de ordin personal, care nu au nici o legatura cu oferta de cumparare de catre Microsoft a companiei de Internet Yahoo. Producatorul de software si-a retras oferta pe data de 3 mai, cand Yahoo a respins cei 33 de dolari/actiune, propunand 37 de dolari, pret pe care compania nu l-a mai inregistrat din ianuarie 2006, informeaza NYT.

Saptamana aceasta, actiunile Yahoo au scazut cu 34 de centi sau 1,5%, atingand 22,91 de dolari/actiune.

Daca Microsoft ar fi batut palma cu Yahoo in cele din urma, cei 13.800 de angajati ai Yahoo ar fi fost rasplatiti cu o suma considerabila de bani, asta in cazul in care ar fi fost concediati sau si-ar fi dat demisia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri