France Telecom ar putea majora oferta de preluare pentru TeliaSonera

France Telecom a aratat ca ia in considerare posibilitatea de a intra in negocieri oficiale cu TeliaSonera si ca ar putea sa isi imbunatateasca oferta de 41 miliarde dolari facuta pentru preluarea grupului suedezo-finlandez

Posibilitatea a fost dezvaluita de directorul financiar Gervais Pellissier, la o reuniune cu investitorii de la Lisabona si confirmata de un purtator de cuvant al companiei.

Pellissier a spus ca investitorii France Telecom ar putea sa vrea sa majoreze partea in numerar a ofertei, dar a insistat asupra faptului ca exista o probabilitate "extrem de limitata" ca acest lucru sa se intample, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant.

Actiunile France Telecom s-au ieftinit cu aproape 2,4%, in timp ce titlurile TeliaSonera au pierdut 3,1%.

Declaratiile lui Pellissier au survenit in contextul in care surse avizate declarasera miercuri ca reprezentanti ai France Telecom spera ca investitorii TeliaSonera sa ii convinga pe oficialii companiei sa intre in negocieri.

Actionarii TeliaSonera vor o oferta mai mare, iar surse avizate au declarat unor reprezentanti ai France Telecom ca sustin scenariul in care TeliaSonera s-ar aseza la negocieri cu candidatii francezi pentru a incerca sa obtina o oferta mai mare, potrivit unor surse.

Deasemenea, operatorul norvegian de telecomunicatii Telenor a spus ca evalueaza posibile fuziuni si achizitii, fara a preciza daca este interesat in preluarea rivalei Telia Sonera.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri