In primele 24 de ore de la lansarea noii versiuni Firefox, browserul Mozilla a inregistrat mai mult de opt milioane de descarcari ale proaspatului software, afirma surse din companie citate de BBC.
Statisticile afisate de serverul cu descarcarile efectuate au fost memorate pentru a fi trecute in Cartea Recordurilor.

Totusi, incercarea browserul-ui Mozilla de a indeplini un record in ceea ce priveste numarul download-urilor realizate de utilizatorii care au dorit sa testeze varianta Firefox 3.0 imediat ce s-a lansat a fost pusa in pericol de la inceput.

Imediat ce s-a atins ora stabilita pentru inceperea download-urilor programului Firefox 3.0, serverul a cedat din cauza numarului mare de utilizatori care incercau sa descarce noua versiune.

Odata ce acestea au reintrat in functiune, incercarea de stabilire a unui record a reinceput.

Cel mai important momentul din cadrul acestui proces s-a inregistrat cand serverul a afisat 9.000 de download-uri pe minut. In cinci ore de la lansarea programului pe site, numarul descarcarilor la Versiunea 3.0 a atins 1,6 milioane de accesari. Aceeasi valoare a mai fost inregistrata de Mozilla in urma cu 2 ani, in octombrie 2006, cu Firefox 2.0.

In total, Firefox 3.0 a strans 8,3 milioane de descarcari pe parcursul a 24 de ore, ceea ce inseamna ca Mozilla si-a depasit recordul estimat cu o zi inainte de lansare, de 5 milioane de download-uri, arata BBC.

Serverele vor fi analizate la Laboratoarele de Open Source ale Universitatii din Oregon, iar procesul de verificare al datelor ar putea sa dureze pana la o saptamana. Nu se vor lua in considerare descarcarile neterminate sau duplicat.

Interesul pentru noua versiune Firefox continua chiar si dupa 2 zile de la lansarea programului, Mozilla reportand 10 milioane de descarcari ale programului pana in momentul de fata.

In orice caz, intreaga euforie creata de lansarea noului Firefox a fost umbrita de descoperirea unei fisuri in cadrul programului, raportata de o firma de securitate.

DV Labs/Tipping Point a raportat o fisura in cadrul browserului la numai cinci ore de la lansarea Firefox 3.0, fisura care poate permite unui atacator sa preia controlul asupra unui alt calculator, daca proprietarul acestuia acceseaza un link capcana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri