Operatorul de comunicaţii RomTelecom a anunţat pentru astăzi lansarea unui portal online de jocuri, practic un site web cu acces gratuit pe care oricine se poate conecta pentru a se juca online cu utilizatori din ţntreaga lume.

Acesta este un prim pas din anunţata strategie a RomTelecom de a deveni furnizor de servicii multimedia. Printre ofertele viitoare se vor număra serviciile de video-on-demand (filme şi alte emisiuni ţn format digital furnizate la cererea clientului) şi televiziunea digitală prin IP (difuzată prin cablurile de Internet). Compania are prevăzut un buget de investiţii ţn serviciile de Internet şi date de 10 milioane de euro pe acest an, a spus Vasile Voicu, director al diviziei servicii de date şi Internet.

Noul portal de jocuri se numeşte "Click Net Games" şi a fost dezvoltat ţn trei luni de către compania All Star din Cehia. Valoarea totală a investiţiei făcute de operatorul romÔn a fost de mai puţin de 50.000 de euro, a spus Tomas Chadzivasilis, coordonator al proiectului pentru RomTelecom.

Care va fi avantajul companiei, avÔnd ţn vedere că portalul va fi utilizat gratuit? ╬n afară de beneficiile de imagine, nu este exclus ca RomTelecom să cÔştige clienţi de la alţi furnizori de Internet, avÔnd ţn vedere că jocurile, deşi accesibile pentru orice "internaut", vor rula ţn condiţiile cele mai bune pentru utilizatorii care se conectează la portal din reţeaua RomTelecom (timpul de răspuns al serverelor, aflate ţn reţeaua operatorului, este mai mic dacă computerul utilizatorului se află ţn aceeaşi reţea), după cum susţine Vasile Voicu.

Portalul nu oferă jocuri spre descărcare, ci doar o interfaţă prin care utilizatorii, avÔnd jocurile instalate pe propriile computere, se pot conecta ţntre ei indiferent de distanţa la care se află unii de alţii. Utilizatorii pot comunica ţn timp real prin chat şi ţşi pot stabili condiţii proprii de rulare a jocurilor (număr minim/maxim de jucători acceptaţi simultan, setări grafice, hărţi etc.). Pentru a folosi serviciiile portalului, utilizatorii nu trebuie să aibă neapărat RomTelecom ca furnizor de Internet, ci pot proveni din reţeaua oricărui alt operator, romÔn sau străin. Printre jocurile oferite pentru ţnceput se vor număra mai ales titluri din categoria "shooter" sau strategie, cum sunt Call of Duty, Medal of Honour, Unreal Tournament 2004, Age of Empires. Pe site fanii jocurilor vor mai putea citi ţnsă şi ştiri şi articole despre cele mai recente apariţii.
Oficialii RomTelecom estimează că portalul va atrage un număr de 10.000 de utilizatori activi pÔnă la sfÔrşitul acestui an.

Pentru a folosi serviciile site-ului, utilizatorii trebuie să se ţnregistreze gratuit şi să descarce de pe Internet o aplicaţie-client (1,4 MB) care să le permită să se conecteze la servere. Pentru condiţii optime de joc, este recomandat ca utilizatorii să aibă o conexiune broadband (de mare viteză), ţnsă jocurile rulează şi pe computere conectate prin dial-up, dacă setările grafice sunt ajustate corespunzător.

Conform oficialilor RomTelecom, următorul pas va fi oferirea de servicii video-on-demand. "Prima ofertă comercială de acest gen ar putea să apară ţnainte de finalul acestui an", a spus Dan Năstasa, reprezentant pentru Internet şi date al companiei. Deocamdată, RomTelecom este ţn discuţii cu parteneri atÔt din RomÔnia, cÔt şi din străinătate pentru furnizarea de conţinut multimedia.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri