Cel mai mare site de licitatii si vanzari online, eBay Inc., a renuntat la viziunea egala fata de toti vanzatorii care il accesau. In ultimele saptamani, retailerul online a sporit discutiile despre discounturile oferite marilor vanzatori, in speranta ca afacerea companiei va avea un profit mai mare, scrie presa internationala.

Schimbarile de strategie, care coincid cu eforturile de resuscitare a dezvoltarii companiei, au generat critici intense venite din partea micilor vanzatori. Multi se tem ca vor fi incapabili sa concureze si acuza eBay ca incearca sa impinga mici vanzatori pentru a le face loc marilor retaileri.

“Noi am format baza economica a eBay de la inceput, si suntem afectati” a declarat Karen Bendorf, care a vandut un numar considerabil de obiecte de bucatarie.

Ultimul exemplu concret oferit de noua strategie a eBay a fost anuntat la conferinta anuala a companiei, din Chicago, si aceasta prevede ca mari retaileri pot negocia taxa ceruta de eBay.

Pentru a dobandi aceasta reducere, vanzatorii trebuie sa vanda de cel putin 500.000 de dolari intr-o luna si trebuie sa aiba un calificativ bun din partea clientilor, care sa nu fie mai mic de 4,9 pe o scara de la 1 la 5.

In plus, eBay va extinde sistemul implementat in februarie ce marea discount-ul de la 5 la 15% pentru marii retaileri, cum ar fi PowerSellers, care vinde lunar de cel putin 1000 de dolari si a depasit raitingul minim oferit de clienti. eBay se gandeste sa ofere un discount de 20% marilor retaileri.

Usher Lieberman, purtatorul de cuvant al eBay, a subliniat faptul ca eBay vrea sa pastreze micii vanzatori, care furnizeaza bunuri si servicii de calitate clientilor, dar a adaugat ca pentru dezvoltarea afacerii, trebuie sa faci discounturi. Programul este facut sa incurajeze serviciile bune pentru clientii sai, iar o parte din eBay se va imbunatatii dupa ce a primit nenumarate sesizari.

Stabilirea discounturilor pentru serviciile de calitate, ofera vanzatoriilor un motiv pentru a mentine sau a imbunatatii serviciile, care pot include de la distributia marfurilor la timp, pana la mutarea prompta a articolelor deja vandute.

In afara de discounturi, eBay planifica sa anunte astazi o extindere a protectiei de frauda PayPal pentru vanzare si cumparare incepand din toamna. In loc de a limita banii restituiti celor ce cumpara si vand, asa cum facea in trecut, eBay va rambursa intreaga suma pentru majoritatea marfurilor vandute si cumparate pe eBay folosind PayPal, serviciul online de plati al companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Listari controversate pe site-uri de licitatii: cenusa Notre-Dame