Romania este pe locul trei in top phishing mondial, cu un procent de 5% , pe locul doi aflandu-se China, cu 14% iar pe primul loc Statele Unite ale Americii, cu 66%, a declarat country manager Symantec Romania, Gabriel Tomescu, citat de NewsIn.

Potrivit studiului Symantec, vulnerabilitatile specifice site-urilor depasesc in numar, cu un raport de cinci la unu, vulnerabilitatile traditionale, doar 473 dintre vulnerabilitatile specifice site-urilor fiind corectate la momentul raportarii. Prin intermediul site-urilor sociale, hackerii pot pacali foarte usor, deoarece aceste pagini sunt declarate "de incredere" de catre utilizatori. Astfel, din totalul de 54.609 aplicatii unice instalate pe PC-uri cu platforma de operare Microsoft Windows, 65% dintre aceste aplicatii au fost malitioase.

"Hackerii tintesc institutiile guvernamentale sau diferite sectoare din cauza informatiilor stocate pe calculatoarele sau serverele institutiilor respective. O informatie completa despre o persoana, a ajuns sa coste chiar pana la 200 de dolari. De exemplu, pierderea de catre o corporatie a unui cd sau computer cu informatiile complete a doua milioane de clienti, poate insemna un castig de patru sute de milioane de dolari pentru cei ce vand informatiile respective", a mentionat Tomescu.

De asemenea, bresele de securitate pot duce la furtul informatiilor cu caracter personal. Sectorul Educatie a contorizat cele mai multe brese de securitate cu un procent de 24%, urmat de sectorul guvernamental cu 20% si Sanatate cu 16%. Mai mult de jumatate din brese (57%), s-au datorat furtului sau pierderii informatiilor ce nu au fost supuse unei politici de securizare corespunzatoare (21%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si