Compania Oracle, ale carei actiuni s-au cotat aproape de nivelul maxim al ultimilor sapte ani, a afisat rezultate trimestriale ce au depasit estimarile analistilor in toate aspectele, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Insa compania a atras atentia ca, in timp ce afacerile se dezvolta, acordurile se incheie intr-un timp mai lung, deoarece clientii analizeaza mai atent aspectele afacerii.

Previziunile oferite de Oracle pentru primul trimestru fiscal, ce se va incheia in august, au fost in mare parte in conformitate cu asteptarile analistilor. Compania a estimat o crestere a veniturilor intre 18 si 20%, profitul net la 17-18 centi/actiune si castigurile la 26-27 centi pe actiune.

Analistii estimau, in medie, castiguri de 27 centi/actiune.

Directorul financiar Safra Catz a declarat ca trimestrul ce se va incheia in august este dificil de comparat cu perioada similara a anului trecut, cand compania a inregistrat o crestere a profitului cu 35%.

Citeste si:

"Nu putem prevedea evolutia economiei de la un trimestru la altul", a mai spus Catz.

Profitul net a crescut la 2,04 miliarde dolari, echivalent cu 39 centi/actiune, fata de 1,60 miliarde dolari, sau 31 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul excluzand elementele exceptionale a fost de 47 centi/actiune si a depasit estimarea medie a analistilor, de 44 centi/actiune.

Oracle, condusa de miliardarul Larry Ellison, a anuntat ca vanzarile de licente de software au crescut cu 27%, la 3,14 miliarde dolari.