Sony Ericsson este controlata de Ericsson si Sony Corp, iar anuntul companiei a dus la scaderea cotatiei actiunilor Ericsson cu 11%.

“Aceste probleme par a fi similare cu cele din primul trimestru”, a declarat Robert Jacobsen, analist al bancii Jyske din Silkeborg, Danemarca. Compania va livra aproximativ 24 de milioane de telefoane in al doilea trimestru, la un pret mediu de vanzare de 115 euro, a anuntat Sony Ericsson. Profitul net in urmatoarea perioada va scadea in urmatoarele trei luni, la fel cum s-a intamplat si in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania.

Sony Ericsson a redus previziunile legate de tintele de castiguri dupa ce consumatorii au inceput sa opteze pentru modele mai ieftine, iar competitori precum Nokia si Apple introduc modele mai scumpe. Actiunile Ericsson au scazut de la 58,5 coroane cu 7,3 coroane, cu 11%, la Bursa din Stockholm.

Compania se baza pe o crestere a profitului dupa ce cererea pentru retele wireless au scazut in Statele Unite. Nokia a scazut la 15,41 euro cu 4,4% la Bursa din Helsinki.

Citeste si:

In luna martie Sony Ericsson anunta ca vanzarile si castigurile vor fi scazute din cauza slabei vanzari de telefoane, a costurilor ridicate pentru cercetare si lipsei de componente. Preturile medii au scazut la 121 euro per telefon in primul trimestru, cand compania a livrat 22,3 milioane de unitatii, mai putin decat a vandut LG in Coreea de Sud.

“Compania preconizeaza in continuare schimbari pe piata ce vor avea impact asupra vanzarilor si a profitului in al doilea trimestru din acest an”, a anuntat compania. Compania va anunta castigurile din acest trimestru la jumatatea lunii iulie.

Nokia cea mai mare companie producatoare de telefoane mobile, un principal rival al companiei Sony Ericsson, a redus si ea perspectivele pentru piata e telefoane mobile, spunand ca va scadea din cauza declinului inregistrat de dolar si ca urmare a incetinirii economiilor americane si, respectiv europene. Compania a reiterat ca unitatiile vandute au crescut cu 10% de la 1,14 miliarde de modele vandute in 2007.

Sony Ericsson a fost formata in 2001 prin fuziunea companiei japoneze Sony cu Ericsson. Companiile au combinat operatiunile pentru telefoanele mobile dupa ce a scazut increderea clientilor in liniile lor de productie separate.