Microsoft a cumparat Powerset, compania care dezvolta motoare de cautare in diferite limbi, iar in acest fel vor sa dezvolte un nou tip de cautare web care se bazeaza pe gasirea unor concepte lingvistice decat pe gasirea unor cuvinte cheie, informeaza International Herald Tribune.
Dupa luni de zvonuri legate de fuziunea celor doua companii, Satya Nadella, vice-presedintele departamentului de cautare si publicitate din cadrul Microfost, a confirmat achizitia companiei Powerset intr-un comunicat de presa. Conditiile financiare nu au fost dezvaluite.

Tehnologia Powerset elimina sensul cuvintelor impus de concepte si ofera utilizatorilor libertatea de a scrie cuvintele exacte pe care ei vor sa le gaseasca. Acest mod de abordare in cautarea web, cunoscut ca o cautare semantica, a fascinat cercetatorii mult timp, dar s-a dovedit frustrant din cauza dificultatii de comercializare.

“Powerset a fost intotdeauna o companie mica dar cu dorinte mari, scopul final fiind modul de a interactiona al oamenilor cu ajutorul computerelor prin limba”, a declarat Mark Johnson, managerul de productie.

Proiectul va fi creat cu ajutorul unui personal format din experti academici in domeniul de prelucrare a limbii naturale, este una dintre cele mai la indemana achizitii facute de Microsoft, dupa esecul de cumpararea Yahoo.

Dupa esecul legat de preluarea Yahoo, aceasta mutare facuta de Microsoft este una dintre cele mai importante. Aceste proiect va fi posibil cu ajutorul unui personal format din experti academici din domeniu lingvisticii.

Gigantul software a anuntat in ianuarie ca a cumparat pentru 1,2 miliarde dolari site-ul norvegian de cautare si transfer ASA, un furnizor de top in serviciile de cautare web folosit in domeniul afacerilor. Tehnologia Powerset analizeaza propozitii si documente intregi si priveste dincolo de cuvinte incercand sa inteleaga relatiile conceptuale pentru a se apropia mai mult de ceea ce cauta utilizatorul.

Powerset a prezentat proiecte prin care a demonstrat public puterea sa de cautare. In mai, a inceput sa ofere modalitatea de a gasi milioane de intrari in enciclopedia online Wikipediam ajutand utilizatorii sa gaseasca raspunsuri detaliate la intrebari izolate care de obicei necesita mai multe linkuri de cercetare.

Posibilitatea de a cauta pe web folosind un limbaj conversational este scump, a declarat Johnson. “Microsoft accelereaza abilitatea noastra de a transforma Powerset in intregime cel mai rapid motor de cautare decat si-ar fi imaginat cineva”, a mai adaugat acesta.

Microsoft a spus despre softurile Powerset, ca pot ajuta la dezvoltarea unor produse ce pot intelege intentiile utilizatorului in fiecare cuvant de cautare pe web.

“Stim ca astazi aproximativ o treime din cautari nu primesc raspuns la prima cautare”, a afirmat Nadella. “De obicei utilizatorii gasesc informatia pe care ei o vor, dar necesita adesea cautari mai multe.”
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri