Nokia a mai anuntat ca va contribui la pachetul "Crestere pentru Bochum "cu suma provenita din vanzarea fabricii, si ca statul Renania de Nord-Westfalia va oferi, de asemenea, 20 milioane euro.

Acordul incheiat cu Bochum si cu Renania de Nord-Westfalia se alatura unor plati compensatorii in valoare de 200 milioane euro oferit angajatilor de la fabrica din Bochum, aprobate in aprilie.

Initiativa "Crestere pentru Bochum" va lansa o campanie internationala pentru a atrage investitorii catre Bochum si catre zona inconjuratoare, pentru a crea locuri de munca pe termen lung si pentru a pune bazele unui centru antreprenorial.

Citeste si:

Joi, Nokia a dezmintit zvonul ca va oferi subventii regiunii Renania de Nord-Westfalia, care a cerut deja daune de 60 milioane euro, dupa inchiderea fabricii, ce a dus la disponibilizarea a 2.300 de angajati.

"Acordul cu orasul Bochum si cu regiunea Renania de Nord-Westfalia este menit sa creeze locuri de munca si sa aduca noi companii in regiunea Bochum", arata un comunicat al companiei Nokia.

Nokia anuntase in ianuarie inchiderea fabricii de la Bochum pana la jumatatea anului, anunt care a provocat indignare in Germania, cu atat mai mult cu cat Nokia primise subventii de la statul german pentru deschiderea fabricii. Fabrica de la Bochum era ultima de telefoane mobile din Germania. Nokia a inlocuit fabrica din Germania cu una in Romania, la Jucu.