Operatorul de telefonie mobila O2, care este partenerul celor de la Apple in Regatul Unit, a implicat un numar semnificativ de companii corporate din tara respectiva pentru a testa noul model de iPhone, iar cei care au utilizat varianta beta a modelului 3G s-au aratat foarte incantati de gadgetul mobil, anunta silicon.com.

Versiunea 3G va debuta pe piata britanica cu posibilitatea alegerii unui plan tarifar de business.

O2 a chestionat un numar de 15 clienti corporate din Marea Britanie, printre care se numara Citigroup, Logica si McDonald's, care au oferit un feedback pozitiv la adresa dispozitivului 3G, dupa cum afirma Ben Dowd, director de vanzari al companiei.

“Cei care au testat versiunea 3G au spus ca acest gadget este foarte util, ca le place si au intrebat unde pot gasi astfel de telefoane mobile”, a adaugat Dowd.

In plus, tipul de feedback primit, care este unul foarte optimist, de altfel, il face pe Dowd sa mentioneze faptul ca strategia folosita in Marea Britanie, de a da catorva persoane oportunitatea de a testa noua versiune iPhone, ar mai putea fi utilizata si in alte parti ale lumii unde produsul nu a fost inca lansat.

Citeste si:

In plus, datorita strategiei aplicate de compania O2, este posibil ca Apple sa fi semnat deja un acord cu clientii care au testat produsul iPhone. Cu toate acestea, Dowd refuza sa declare numarul real al clientilor contractati de companie sau planul tarifar la care a fost vandut dispozitivul.

Totodata, la sfarsitul saptamanii trecute, aproximativ 130.000 de persoane s-au inregistrat pentru a-si exprima interesul de a cumpara noul gadget mobil. Din acestia, Dowd declara ca “ foarte multi” sunt clienti care fac parte din lumea de business a Marii Britanii.

Versiunea iPhone 2.0 vine in dotare cu un suftware updatat, pe care cei de la Gartner l-au descris ca fiind un nivel primar de securitate pentru afaceri.

Intre cei care au mai testat echipamentul 3G se numara si Armata Statelor Unite.