Microsoft vrea sa redeschida negocierile pentru preluarea Yahoo

Microsoft a anuntat, luni, ca ar vrea sa redeschida negocierile pentru o preluare integrala sau partiala a Yahoo, dar numai daca este ales un nou consiliu director al Yahoo, ceea ce sustine intentiile investitorului Carl Icahn.

Microsoft, care a intrerupt discutiile pentru preluarea Yahoo la inceputul lui mai, dupa ce oferise 47,5 miliarde dolari pentru preluarea Yahoo, a aratat ca va reincepe imediat negocierile daca la adunarea generala a actionarilor acesteia, din august, este ales un nou consiliu director.

Miliardarul financiar Icahn, actionar important al Yahoo, care vrea o inlocuire a consiliului director al Yahoo, a aratat, luni, intr-o scrisoare deschisa, ca a discutat frecvent cu directorul general al Microsoft, Steve Ballmer.

"Steve mi-a spus clar ca, daca este ales un nou consiliu director, este interesat sa discute despre o tranzactie majora cu Yahoo", inclusiv cumpararea functiei de motor de cautare pe internet a Yahoo, cu garantii financiare importante, sau chiar o cumparare integrala a Yahoo, a spus Icahn, citat de Reuters.

Microsoft a aratat, totodata, ca este prematura o discutie a detaliilor, cum ar fi a pretului oferit pentru Yahoo. Ultima oferta pe care o facuse Microsoft a fost de 33 dolari/actiune, dar reprezentantii Yahoo au cerut 37 dolari/actiune.

Stirea a determinat o scumpire cu cel putin 10% a titlurilor Yahoo, in deschiderea sedintei de tranzactionare de pe piata Nasdaq. Astfel, actiunile Yahoo s-au scumpit cu 2,22 dolari, pana la 23,57 dolari/titlu.

Actiunile Microsoft s-au scumpit cu 29 de centi, pana la 26,27 dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri