Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) respinge impozitarea suplimentara cu 5% a veniturilor angajatilor din industria software, apreciind aceasta masura ca fiind una strict birocratica si lipsita de viziune economica.
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania respinge ferm, ca nefondata si nejustificata, masura de a impozita suplimentar cu 5% veniturile angajatilor din industria de software, apreciind aceasta masura ca fiind una strict birocratica, lipsita de viziune economica si caracteristica unei gandiri pe termen scurt si foarte scurt. Potrivit comunicatului, AOAR a sustinut constant importanta majora pe care trebuie sa o acorde Guvernul masurilor fiscale pe care le adopta, indeosebi respectand obligatia de a face evaluarea acestora asupra mediului de afaceri.

Asociatia reaminteste specialistilor din finante ca in UE preocuparea este de a reduce fiscalitatea pe forta de munca, in cadrul promovarii dezvoltarii durabile a tarilor membre si atrage atentia asupra avantajelor competitive, de inteligenta si inovare, caracteristice domeniului software si sustine ferm gasirea de tot mai multe modalitati de valorificare a acestui sector dinamic si de mare perspectiva.

AOAR atrage atentia Guvernului si autoritatilor romane competente asupra deficitului de forta de munca din domeniul informatic la nivel national, dar mai ales european si apreciaza in aceste conditii, recenta masura de impozitare ca fiind inoportuna, birocratica si contra intereselor de perspectiva a economiei romanesti.

Potrivit AOAR, este cu atat mai putin de inteles aceasta masura cu cat conform datelor Ministerului Economiei si Finantelor, incasarile la bugetul unic de asigurari de sanatate si asigurari de stat este cu 36% mai mare in primele 5 luni ale anului 2008 comparativ cu primele cinci luni ale anului 2007.

Incepand cu luna iulie 2008, angajatii din industria de software vor plati 5,5% din venituri catre bugetul asigurarilor de sanatate. Pana in prezent, programatorii plateau in limita unui salariu minim de 500 de lei, indiferent de marimea venitului. Modificarea se va aplica incepand cu veniturile pentru luna iulie, dupa ce ordonanta de urgenta este publicata in Monitorul Oficial si intra in vigoare.

De la 1 iulie 2008, a fost redusa contributia platita de toti contribuabilii la bugetul asigurarilor de sanatate de la 6,5%, la 5,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri