Oracle a ales Romania drept prima tara care sa beneficieze de programul pentru tinerii antreprenori romani din domeniul IT, Economist Intelligence Unit dupa ce, in urma unui studiu, a constatat ca in mod deosebit Romania are nevoie sa-si dezvolte inovatia, a informat compania.

Programul a fost lansat partial ca raspuns la nevoia tarilor din Europa Centrala si de Est de a inova pentru stimularea cresterii si prosperitatii, in contextul unei concurente tot mai puternice la nivel mondial. Un nou studiu comandat de Oracle si realizat de Economist Intelligence Unit a constatat ca in mod deosebit Romania are posibilitatea de a-si dezvolta abordarea privind inovatia, clasandu-se pe locul 12 intre tarile studiate din Europa Centrala si de Est.

“Aproape fiecare fateta a vietii noastre – finante, sanatate, comunicatii, retail, transport, social, divertisment – se bazeaza pe tehnologie, generand o piata cu un potential enorm pentru noile companii din domeniul tehnologiei. Programul Innovate aduce o combinatie ideala pentru succes – spirit tanar, tehnologie si antreprenoriat”, a declarat Executive Vice President, Oracle Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Sergio Giacoletto.

Comitetul Innovate Greenhouse va evalua planurile de afaceri ale studentilor din institutiile cu profil tehnologic si ale antreprenorilor din domeniul IT, le va selecta pe cele mai promitatoare pentru dezvoltare ulterioara si finantare, si va urmari dezvoltarea proiectelor selectate.

Antreprenorii selectati pot beneficia de urmatoarele resurse pentru a-si dezvolta afacerea mai rapid si cu mai mult succes: finantare preliminara de la o institutie financiara locala, specialisti in afaceri, tehnologie si marketing din partea partenerilor programului Innovate, instruire gratuita privind produsele tehnologice Oracle, acces la resurse de marketing, suport tehnic gratuit si statut de membru al Oracle PartnerNetwork timp de un an, gratuit.

Sorin Mindrutescu, Country Leader, Oracle Romania, a adaugat ca Oracle a investit substantial in viitorul Romaniei prin initiativele educationale din cadrul Academiei Oracle, studentii romani ocupand locuri fruntase an dupa an, in concursurile noastre internationale de modelare de date.

"Romania are o oportunitate extraordinara de a accelera si creste nivelul inovatiei prin acest nou program, astfel ca i-as incuraja pe toti tinerii absolventi de IT din Romania sa aplice si sa faca primii pasi pentru a-si crea un viitor de succes”, a precizat Mindrutescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
39 de oportunitati de finantare pentru antreprenorii si companiile romanesti