Siemens AG, cea mai mare companie Europeana din domeniul ingineriei, si Fujitsu Ltd, cea mai mare companie japoneza de servicii IT, discuta despre viitorul companiei cu capital mixt Fujitsu Siemens Computers (FSC), conform unor surse avizate, citate de Reuters, scrie NewsIn.

Surse avizate din Japonia si Germania au declarat pentru Reuters ca reprezentantii Siemens au vizitat deja fabricile Fujitsu din Japonia, dar termenii finali ai colaborarii vor fi stabiliti pana la sfarsitul acestui an.

Parteneriatul germano-japonez va fi prelungit automat pentru inca cinci ani, incepand din 2009, daca niciuna dintre cele doua parti nu isi exprima intentia de intrerupere a colaborarii.

Cu toate acestea, specialistii germani apreciaza ca Siemens se va retrage din cadrul parteneriatului, in aceasta toamna, din motive de siguranta, dar situatia colaborarii este inca incerta.

"In cazul in care Siemens decide sa se retraga din parteneriat, Fujitsu cel mai probabil nu va dori cumpararea actiunilor detinute de Siemens. Brandul Fujitsu nu poate face fata singur pe piata europeana, unde succesul inregistrat de modelele low-cost a inasprit copetitia preturilor", a declarat un oficial japonez.

Directorul executiv al Siemens, Peter Loescher, a catalogat parteneriatul ca fiind insuficient de profitabil.

Fujitsu Siemens Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de solutii si servicii IT, cu o concentrare strategica pe produsele, serviciile si solutiile Mobility&Dynamic Data Center din generatia urmatoare. Oferata companiei se compune din dispozitive handheld pana la desktop-uri, solutii si servicii pentru infrastructura IT.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Toyota si Suzuki negociaza un nou parteneriat