Sectorul de business de energie din cadrul companiei Siemens SRL a semnat un contract cu filiala de distributie a energiei electrice Electrica Distributie Transilvania Nord din Cluj-Napoca.
Proiectul consta in livrarea la cheie a unei statii noi de transformare de 110/20 kV (proiect green field), denumita Dej Sud, cu o putere totala de 25 MVA. De asemenea, in proiect este inclusa realizarea lucrarilor de adaptare in statiile adiacente Dej - Cuzdrioara si Taga.

Statia este localizata in incinta parcului industrial Dej, pe terenul pus la dispozitie de catre Electrica Distributie Transilvania Nord. Siemens a castigat licitatia pentru acest proiect in data de 11.04.2008, valoarea contractului fiind de peste 3,1 milioane de Euro. O particularitate a contractului este finantarea proiectului prin "credit furnizor". Derularea finantarii se va desfasura dupa urmatoarea schema: o perioada de gratie de 24 luni, dupa care va incepe perioada de rambursare a creditului, de 48 luni.

“Noul proiect din parcul industrial Dej face parte din strategia companiei noastre de a participa la modernizarea infrastructurii Romaniei. Suntem mandri sa ne implicam in dezvoltarea acestei infrastructuri, mai ales din perspectiva expertizei pe care o avem la nivel national si international”, a declarat Petru Ruset, directorul diviziei Siemens PG/PTD (Power Generation/Power Transmission & Distribution) din cadrul companiei Siemens SRL.

Domeniul energetic face parte din cele trei mari directii in care Siemens doreste sa isi afirme competitivitatea si expertiza la nivel mondial, alaturi de domeniul medical si cel al solutiilor industriale.

Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete pentru urmatoarele segmente de activitate: Automatizari si Actionari, Energie, Solutii Industriale, Tehnologii pentru Cladiri, Transporturi, Solutii Medicale, Solutii si Servicii IT, Comunicatii si Iluminat. Siemens a inregistrat in Romania, in anul fiscal 2006, vanzari de 290,3 milioane de Euro. Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, Siemens are sediul central in Bucuresti si o prezenta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si are peste 3700 de angajati. Dintre cele 15 companii Siemens din Romania, cinci sunt unitati de productie si cercetare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri