Finantarea în sistem leasing este cea mai buna solutie pentru a achizitiona licentele dorite, pentru toate categoriile de companii, dar le va ajuta în mod special pe acelea care nu aveau acces pâna acum la acest tip de produse.
„La sistemul de leasing pentru produse Autodesk pot apela în egala masura atât IMM-urile cât si companiile de talie mai mare, cu bugete stricte si cu un plan riguros de investitii în achizitia de software”, spune Niculae Ion, Autodesk Business Manager la GECAD NET.

Leasingul se încheie prin intermediul BCR LEASING, în conditii financiare atractive, iar perioada maxima de finantare este de 2 ani. „BCR LEASING doreste sa devina astfel un partener al finantarii investitiilor „inteligente”, care vizeaza stimularea dezvoltarii IMM-urilor si adoptarea de catre acestea a sistemelor moderne de operare. În acelasi timp, extinderea leasingului în domeniul IT face parte din strategia de dezvoltare a ofertei BCR LEASING pe segmentul de echipamente industriale, a carui pondere, desi în crestere, reprezinta în momentul de fata doar 18 % din totalul contractelor noastre de leasing. Ne propunem ca, în parteneriat cu beneficiarii nostri, sa putem valorifica acest potential”, declara Claudiu Stanescu, Presedinte-Director General al BCR LEASING.

Achizitionarea în sistem leasing are avantaje care nu pot fi contestate si care s-au dovedit a fi viabile si în cazul altor categorii de produse. Pentru toate companiile, o achizitie de software în leasing este mai usor de planificat si de bugetat, dar si de amortizat în timp. Companiile mai mici au acces mai facil acum la achizitia de software. În plus, achizitia în leasing presupune distribuirea previzibila a investitiei într-un anumit interval de timp, precum si deductibilitatea ratelor de leasing la calculul impozitului pe profit. Astfel, companiile, indiferent daca sunt de mici dimensiuni sau intra în categoria organizatiilor mari, îsi pot aloca gradual resursele financiare catre achizitia de software. Celelalte resurse pot fi astfel utilizate pentru a acoperi alte oportunitati.De asemenea, un alt efect care s-ar putea dovedi în timp foarte important este reducerea gradului de piraterie în domeniul produselor Autodesk.
„Cu certitudine, finantarea în leasing este una dintre uneltele cele mai importante prin intermediul careia poate fi redusa drastic pirateria la nivelul programelor informatice de afaceri. Ma bucur ca GECAD NET a gasit o solutie pentru produsele Autodesk si consider ca ulterior, adoptarea unei legi care sa reglementeze domeniul mai larg al leasingul de software este cu atât mai necesara”, afirma Nicolae Burchel, Avocat fondator al Societatii de Avocati „Burchel & Asociatii”.
GECAD NET este cel mai important reseller autorizat Autodesk din România, acoperind aproape 50% din aceasta piata. „Estimam ca vânzarile de software în sistem leasing ne vor spori cifra de afaceri pe acest segment de business cu peste 30% în urmatoarele 12 luni de la lansarea sistemului de finantare”, apreciaza Gabriela Mechea, General Manager la GECAD NET.

Despre GECAD NET:


GECAD NET furnizeaza servicii IT si solutii integrate de ultima generatie atât pentru siguranta informatica a organizatiilor, cât si pentru crearea de infrastructuri informatice performante, indiferent de marimea sau complexitatea lor. GECAD NET este parte a Grupului GECAD, grup cu experienta de 12 ani în industria IT româneasca. www.gecadnet.ro

Despre Grupul GECAD:
GECAD a fost înfiintat în 1992 iar, dupa 12 ani de dezvoltare continua si vânzarea tehnologiei sale antivirus companiei Microsoft în 2003, s-a transformat într-un grup high-tech cu puternice valente inovative. Grupul GECAD -prin intermediul companiilor din cadrul sau - desfasoara acum operatiuni în domenii precum solutiile eCommerce, serviciile de tip call-center, serviciile de securitate IT, dar si dezvoltarea de noi tehnologii software. www.gecad.com.