Pentru trimestrul curent, Intel a estimat venituri de 10,0-10,6 miliarde dolari, fata de estimarea medie a analistilor, de 10,0 miliarde dolari, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Intel a beneficiat de vanzarile masive ale computerelor de tip notebook, care sunt pe cale sa le depaseasca pe cele ale sistemelor desktop in acest an. Luni, Intel a lansat ultima generatie a procesoarelor wireless Centrino, cu o intarziere de cateva luni.

"Imi plac perspectivele pentru venituri si pentru marjele brute de profit", a declarat un analist din cadrul American Technology Research, Doug Freedman. Acesta a adaugat ca singurul aspect negativ este cresterea nivelului cheltuielilor pentru marketing si pentru administratia generala.

Citeste si:

Profitul net a crescut in primul trimestru la 1,60 miliarde dolari, echivalent cu 28 de centi/actiune, fata de 1,28 miliarde dolari, sau 22 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele au depasit estimarile Wall Street, ce prevedeau un profit de 26 centi/actiune.

Veniturile au crescut de la 8,68 miliarde dolari, anul trecut, la 9,47 miliarde dolari, in timp ce analistii prevedeau venituri de 9,32 miliarde dolari.