Utilizatorii noului magazin Amazon vor putea viziona 40.000 de filme si programe TV imediat dupa ce acestea sunt emise la fel ca programele in serviciile de cablu, a anuntat ziarul.

Serviciul este diferit fata de majoritatea magazinelor online de filme, cum ar fi Apple iTune si versiunea originala a magazinului video Amazon, care le cere utilizatorilor sa astepte pana cand fisierele se descarca in unitatile hard disk. Amazon nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Amazon a semnat un acord prin care include in servicii linia de televizoare de inalta clasa Sony Bravia. Pentru a viziona filmele pe respectivele televizoare, utilizatorii trebuie achizitioneze un internet video link in valoare de 300 de dolari, care este considerat de specialisti “extrem de scump”.

Amazon va urmari tranzactii asemanatoare cu alti producatori de televizoare si aparatura pentru internet, a declarat vicepresedintele media din cadrul Amazon, Bill Carr. Amazon Video Demand va fi accesibil unui numar limitat de utilizatori iar spre sfarsitul veri va fi accesibil mai multor utilizatori.

Citeste si:

Filmele si emisiunile TV ale principalelor studiouri si televiziuni sunt disponibile pentru vanzare sau pentru inchiriere pentru utilizatorii din Statele Unite, preturile variind in functie de program si daca oamenii cumpara sau inchiriaza aceste inregistrari. Acest serviciu nu va furniza productii de la Walt Disney si ABC, pe care Disney le detine. Ambele au incheiat afaceri cu rivalul Apple.

Amazon se confrunta cu competitia venita din partea Roku, companie care produce programul Netflix, care emite filme de pe web catre proprietari de televizoare si care costa 100 de dolari. Programul a fost laudat de critici si de fani. Inafara de Netflix, Amazon va concura cu Apple, Microsoft si o serie de jucatori mai mici care emit filme catre consumatori. Acest serviciu nu va furniza productii de la Walt Disney si ABC, pe care Disney le detine. Ambele au incheiat afaceri cu rivalul Apple.

Amazon deja a ratat un pact cu magazinul de descarcari Unbox. In aceasta situatie criticii sunt de parere ca serviciul este stricat deoarece le cere utilizatorilor sa descarce aplicatia intr-o fereastra separata.