Profitul net Nokia a inregistrat in al doilea trimestru o scadere de 61%, la 1,1 miliarde euro, fata de 2,83 miliarde euro anul trecut, insa grupul priveste cu optimism evolutia in restul anului 2008, reducand temerile ca problemele economice afecteaza cererea de telefoane.
Vanzarile celui mai mare producator de telefoane mobile din lume au atins in al doilea trimestru un nivel de 13,2 miliarde euro, peste estimarea medie a analistilor, de 12,8 miliarde euro.

Nokia a majorat previziunile pentru industria telefoniei mobile, prevazand ca volumele de vanzari vor inregistra in 2008 o crestere de peste 10%.

"In ceea ce priveste restul anului, suntem optimisti si am inregistrat reactii pozitive in legatura cu noua gama de produse pe care vrem sa le punem in vanzare", a declarat directorul executiv Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

Castigurile per actiune, excluzand elementele exceptionale, au crescut in perioada analizata la 0,36 euro, fata de 0,32 euro in al doilea trimestru din 2007. Analistii consultati de Reuters estimau, in medie, castiguri de 0,37 euro/actiune.

Actiunile Nokia s-au apreciat cu 7% dupa publicarea rezultatelor, insa se situeaza in continuare in scadere cu 35% fata de inceputul acestui an, in contextul in care investitorii se tem ca incetinirea economica la nivel mondial a inceput sa afecteze industria telefoniei mobile.

Petul mediu de comercializare al telefoanelor Nokia a dezamagit insa piata in al doilea trimestru, cand a scazut la 74 euro, fata de 79 euro in trimestrul anterior. Analistii estimau un pret mediu de 77 euro.

In cel de-al doilea trimestru, Nokia a vandut 122 milioane telefoane, depatind estimarile analistilor, de 120 milioane unitati.

"Rezultatele sunt ceva mai bune, par rezonabile. Livrarile s-au situat peste estimarile noastre", a declarat un analist din cadrul Strategy Analytics, Neil Mawston.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri