"Vom disponibiliza 2.000 de angajati intr-un an, la nivel mondial, din totalul de 12.000 de salariati", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Susanne Andersson.

Sony Ericsson a afisat pierderi operationale de 2 milioane de euro (3,17 milioane dolari), in contextul in care analistii estimau ca va obtine un profit de acest nivel, scrie Reuters.

Compania cu capital mixt, detinuta de Ericsson si de Sony Corp., a emis in urma cu trei saptamani un avertisment asupra unor posibile pierderi in trimestrul al doilea.

Citeste si:

Profitul inainte de impozitare a fost de 8 milioane euro in trimestrul fiscal incheiat, comparativ cu estimarile analistilor, care se asteptau la un profit de 10 milioane euro.

Acesta a fost al doilea trimestru consecutiv in care Sony Ericsson a emis un avertisment ca ii va scadea profitul, iar compania a cazut pe locul cinci intr-un clasament mondial al producatorilor de telefoane mobile.

Rezultatele Sony Ericsson contrasteaza cu cele afisate de compania concurenta Nokia, care a raportat joi o crestere a castigurilor pe actiune si a afirmat ca este optimista cu privire la rezultatele intregului an.