Miliardarul american Carl Icahn si alte doua persoane vor deveni membrii ai consiliului director al Yahoo, pe fondul solutionarii unui dezacord intre actionari referitor la conducerea companiei, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Icahn ceruse inlocuirea intregului consiliu director cu proprii sai candidati, incercand sa il dea afara pe directorul executiv al Yahoo, Jerry Yang, si sa reinceapa negocieri cu Microsoft, care vrea sa cumpere integral sau partial compania de Internet.

Titlurile Yahoo s-au depreciat cu 2%, pana la 22 dolari, in predeschiderea pietei, de la cotatia anterioara de 22,45 dolari.

Yahoo a aratat ca va extinde consiliul sau director la 11 membri de la 9 in prezent, iar 8 dintre directorii actuali vor candida din nou pentru pozitiile lor.

Icahn va fi unul dintre noii membri ai consiliui director, iar pentru ocuparea celorlalte doua locuri vor fi alesi candidati de pe lista lui Icahn, printre care se numara si fostul presedinte al Time Warner, Jonathan Miller, anunta Reuters.

Investitorul miliardar a declarat ca aceasta decizie este "un bun rezultat" si ca el considera in continuare ca ar trebui acordata mare atentie unei tranzactii prin care sa fie vanduta compania sau afacerea de motor de cautare a acesteia.

"Acordul nu numai ca ne va permite sa lasam in urma tensiunile din ultima vreme, dar va permite companiei sa isi continue strategia actuala", spune Jerry Yang, citat de Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Jobful și Oracle, parteneriat pentru o soluție de digitizarzare a recrutării
Setari Cookie-uri