Reteaua sociala online Facebook pregateste un nou plan prin care isi propune sa faca profilurile utilizatorilor mai dinamice si care sa scoata in evidenta cele mai noi informatii si sa elimine aplicatiile care incalca intimitatea utilizatorului.

Principala modificare este extinderea sectiunii Wall, care contine profilele personale ale membrilor unde prietenii pot posta comentarii si fotografii. Oamenii vor putea sa adauge mai multe articole mult mai usor, iar Wall va contine rapoarte despre activitati anterioare ale utilizatorilor gasite in programul “Mini-Feed”.

Dezvoltarea site-ului vine dupa ce Facebook si rivalul MySpace se lupta sa devina hub-ul online central de comunicatii. Ambele parti reorganizeaza structurile in aceasta vara pentru a reduce dezordinea si pentru a face informatia mai usor de gasit.

Facebook incearca sa evite tipul de confidentialitate trecut care a adus schimbari majore si care au alertat utilizatorii cu schimbarile din ultima perioada. Site-ul a facut prima modificare in mai si planuieste sa lase utilizatorii sa o testeze in aceasta saptamana. Schimbarea completa va aparea in urmatoarele doua saptamani.

Modificarile provin din cresterea confortului oamenilor cu impartasirea detaliilor legate de viata lor personala tot mai frecventa, ca site-ul de “microblogging” Twitter.

In loc sa creeze un album foto complet sau o intrare de blog, utilizatorii Facebook pot adauga o singura poza sau pot actualiza mesajul status de la profilul lor, a declarat Mark Slee, product manager la Facebook. In afara de aceasta, profilele Facebook sunt incarcate cu informatii generate de jocuri si alte aplicatii cu care Facebook a anuntat o serie de cooperari in acest an.

Noul plan Facebook incearca sa faca piese separate de informatie mai usor de gasit intr-o locatie centrala. Acum site-ul va organiza informatiile in fisiere pentru a reduce dezordinea.

Utilizatorii vor avea mai mult control asupra a ceea ce au adaugat, cu posibilitatea de a sterge din elementele individuale. Slee a declarat ca nicio informatie despre comportamentul utilizatorului online care inainte nu au fost publice acum vor putea fi postate pe Wall.

Acesta este un subiect sensibil pentru Facebook, care s-a confruntat cu critici de confidentialitate atunci cand a inceput modificarea, chiar daca acum acestea exista pe site. Si anul trecut instrumentul de urmarit, “Beacon” care furniza informatii legate de comportamentul de cumparare si alte activitati de pe alte site-uri ale utilizatorului a fost asupru criticat de incalcare a confidentialitatii. In ultima instanta Facebook a permis utilizatorilor sa paraseasca Beacon.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum arată și ce pot noile flagship-uri Huawei P40: Videografie mobilă
Setari Cookie-uri