Profitul net al Yahoo Inc a scazut cu aproape 19% in al doilea trimestru al anului comparativ cu aceeasi perioada din 2007, la 131 milioane dolari, pe fondul temperarii cresterii economiei americane.

Yahoo raportase un profit de 161 milioane dolari in perioada echivalenta din 2007, scrie Reuters, citat de NewsIn. Venitul net al companiei a crescut cu 8%, la 1,35 miliarde dolari. Analistii de pe Wall Street estimau, in medie, venituri nete de 1,37 miliarde dolari.

Blake Jorgensen, directorul financiar al companiei, a spus ca Yahoo nu isi va modifica obiectivele financiare pentru anul in curs, in ciuda unui mediu economic dificil care isi pune amprenta asupra publicitatii online.

Rezultatele financiare ale Yahoo vin pe fondul numirii recente a miliardarului Carl Icahn in consiliul director al companiei.

Icahn ceruse inlocuirea intregului consiliu director cu proprii sai candidati, incercând sa il dea afara pe directorul executiv al Yahoo, Jerry Yang si sa reinceapa negocieri cu Microsoft, care vrea sa cumpere integral sau partial compania de internet.

Yahoo a aratat ca va extinde consiliul sau director la 11 membri de la noua in prezent, iar opt dintre directorii actuali vor candida din nou pentru pozitiile lor.

Icahn va fi unul dintre noii membri ai consiliui director, iar pentru ocuparea celorlalte doua locuri vor fi alesi candidati de pe lista lui Icahn, printre care se numara si fostul presedinte al Time Warner, Jonathan Miller.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Informatiile pe care sa le scoti din CV, daca vrei un job in 2020