In procente, numarul celor care vor folosi mediul online va reprezenta 30% din populatia totala a globului.

“Noile trenduri se vor accelera odata cu cresterea numarului de utilizatori de telefoane mobile, dar si datorita faptului ca Internetul a devenit cu adevarat omniprezent in viata oamenilor”, a declarat John Gantz, director de cercetare IDC.

Totodata, studiul efectuat de cercetatorii de la IDC descopera faptul ca, pana in 2012, telefoanele mobile vor detrona PC-urile, devenind principalele mijloace prin care utilizatorii vor putea accesa Internetul.

In plus, analistii estimeaza ca un sfert din populatia globului va fi conectata la mediul online in urmatorii patru ani.

Comparativ, un alt studiu, de data aceasta efectuat de Jupiter Research, estimeaza ca, pana in 2012, numarul celor care folosesc Internetul vaurca pana la 1,8 miliarde de utilizatori, atingand cu greu procentul de 25% din populatia totala a planetei.

Citeste si:

Compania de cerectare de piata Jupiter observa ca cele mai mari cresteri se vor inregistra in zone precum China, Rusia, India si Brazilia. La nivel global, numarul utilizatorilor online este prevazut sa creasca cu aproximativ 44% in perioada 2007-2012.

“Desi tarile emergente vor avea, spre deosebire de statele dezvoltate, o rata de penetrare mai scazuta la nivel de utilizatori pe mediul online, totusi, suntem de parere ca in tarile cu economii mai putin puternice activitatile care se vor desfasura in spatiul online vor fi mult mai sofisticate decat in tarile dezvoltate”, a spus Vikram Sehgal, director de cercetare Jupiter.

Cei d ela Jupiter Research vad in Asia o piata critica pentru aceasta industrie, dat fiind faptul ca atat populatia, din punct de vedere fizic, creste, cat si nivelul tehnologic.

“Asia nu numai ca va avea, comparativ cu alte zone din regiune, cea mai mare rata de crestere pe segmentul online, ci va prezenta si o paleta substantiala de utilizatori online sofisticati”, a explicat David Schatsky, presedinte al Jupiter Research.