Sony Corp, al doilea producator mondial de electronice, a anuntat o scadere a profitului operational de 39% in primul trimestru, pe fondul pierderilor inregistrate de compania mixta de telefonie mobila Sony Ericsson si a aprecierii monedei japoneze.
Profitul Sony si al altor exportatori japonezi este afectat de temperarea economiei americane, de aprecierea yenului si de preturile mari ale carburantilor si materiilor prime, care obliga companiile sa reduca costurile.

Profitul operational al companiei Sony, care se afla in competitie cu producatorul de camere digitale Canon Inc, a scazut pana la 683 milioane dolari (73,4 miliarde yeni), fata de 121,3 miliarde yeni, in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net s-a redus cu 47%, pana la 34,98 miliarde yeni, iar vanzarile au crescut cu 0,1% la 1980 miliarde yeni. Titlurile Sony au pierdut 29,8 % de la inceputul acestui an.

Rivala Canon a anuntat de asemenea, saptamana trecuta, pierderi ale profitului operational de 12% pe trimul trimestru, pe fondul unei monede japoneze puternice si a reducerii cererii de copiatoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri