Piata programelor software destinate farmaciilor va creste cu circa 33% in 2008, ajungand la patru milioane euro , a declarat Georgian Rosu, directorul general al PharmEc Software.
"In 2008, estimam ca piata software pentru farmacii va ajunge la cel putin patru milioane de euro.

Principala tendinta de pe piata o constituie cresterea nevoii de servicii si de optimizare a activitatii farmaciei, in special a stocurilor, ceea ce va ridica valoarea generala a acestui business. Piata va creste in sensul diversificarii cererii de servicii din partea farmaciilor. O componenta majora va fi cresterea pietei de analize de business (Business Intelligence - BI). Farmacistii incep tot mai mult sa-si evalueze rezultatele din perspectiva manageriala, avand in acest fel nevoie sa transforme datele din aplicatia de calculator in informatii pe baza carora sa poata lua decizii optime", a spus Georgian Rosu.

Potrivit estimarilor PharmEc Software, in anul 2007 valoarea totala a pietei de software pentru farmacii a fost de circa trei milioane de euro.

"Aceasta suma corespunde unui numar total de 5.000 de unitati farmaceutice active, dintre care 1.500 sunt grupate in lanturi. Piata s-a stabilizat si se apropie de maturizare, in conditiile in care marea majoritate a farmaciilor folosesc deja o solutie software dedicata", arata compania.

PharmEc Software este o companie romaneasca ce are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de solutii informatice complete pentru intreprinderile mari si mijlocii din Romania si din strainatate.

Printre serviciile oferite de PharmEc Software se numara cele complete pentru farmacii, cabinete medicale si pentru intreprinderi, servicii de infrastructura IT si dezvoltare proiecte software in outsourcing. Compania a fost infiintata in 1998, iar sediul central se afla in Bucuresti, numarul total de angajati fiind 100. In anul 2007, cifra de afaceri a companiei a fost de trei milioane de euro, iar pentru 2008 este preconizata o crestere pana la valoarea de patru milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri